terug

Zoekmachinemarketing

Goede online vindbaarheid van jouw website

Zoekmachinemarketing is het specialisme dat webpagina’s vindbaar maakt in zoekmachines. Dit specialisme kan worden onderverdeeld in twee categorieën: Search Engine Optimization (SEO); wat zorgt voor organische vindbaarheid binnen zoekmachines, en Search Engine Advertising (SEA); de betaalde advertenties die bovenin de zoekresultaten verschijnen.

Zoekwoordanalyse

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de zoekresultaten in zoekmachines. Om inzicht te krijgen in veelgebruikte zoektermen, voeren we altijd eerst een zoekwoordonderzoek uit. Aan de hand hiervan brengen we in kaart waarop de doelgroep zoekt, met welke frequentie en hoe groot de concurrentie is. Vervolgens bepalen we de focuszoekwoorden en is de basis van de zoekmachinemarketingstrategie gelegd.

SEO

Er spelen enorm veel factoren mee bij het verkrijgen van organische zoekposities binnen zoekmachines. Hierbij is on-site- en off-site-optimalisatie erg belangrijk. On-site-optimalisatie bestaat onder andere uit het regelmatig toevoegen van nieuwe content, gebruik van relevante koptitels en het kiezen van de juiste zoekwoorden voor de websiteteksten. Ook spelen technische aspecten zoals de snelheid, beveiliging en schaalbaarheid hierbij een rol. Off-site-optimalisatie bestaat uit het verkrijgen van relevante links van andere websites naar die van jou (linkbuilding). Dit zijn doorlopende werkzaamheden, waarbij er continu contact wordt gezocht met potentiële externe websites. Hiervoor ontwikkelen onze SEO-specialisten uitgebreide linkbuildingstrategieën.

SEA

SEA is betaald adverteren in zoekmachines, waardoor je direct vindbaar wordt op relevante zoekwoorden die je aan de hand van het zoekwoordonderzoek selecteert. Als Google gecertificeerd onlinemarketingbureau, zijn onze AdWords-specialisten ervaren in het opstellen van effectieve Google AdWords-campagnes. In de medische, zorg- en farmaceutische branche hebben we veel SEA-accounts van klanten die we dagelijks succesvol managen. De advertenties van onze klanten worden voortdurend in de gaten gehouden en geoptimaliseerd om zo het maximale uit het budget te halen.

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact