terug

Socialmediamarketing

Social media maakt het makkelijker voor patiënten en healthcare professionals om met elkaar of organisaties in gesprek te gaan

In dit online tijdperk is social media dé manier om in contact te komen met je doelgroep. Medical Digitals is gespecialiseerd in het managen van levendige communities en het delen van relevante content die de interactie bevordert. Ook in de medische, zorg- en farmaceutische branche hebben we veel ervaring met socialmediamarketing. Wij weten, rekening houdend met de wet- en regelgeving, verschillende medische doelgroepen met elkaar en met merken en organisaties in contact te brengen.

Contentcreatie voor social media

Aan de hand van de doelgroepanalyse, doelstellingen en de identiteit van de organisatie, ontwikkelen we een gepaste contentstrategie, waarin onder andere de contentlijnen voor social media staan beschreven. Na een akkoord beginnen we met het schrijven van social posts die worden verzameld in een contentkalender. Dit is een Excel-bestand waarin de berichten overzichtelijk staan weergegeven en bevat zowel tekstuele als visuele content. De kalender wordt uiteraard eerst aan je voorgelegd. De social posts komen te allen tijde overeen met de tone-of-voice en visuele identiteit van de organisatie.

Community management

De community managers van Medical Digitals hebben veel ervaring met het voeren van online gesprekken met medische doelgroepen. Ze plaatsen berichten en reageren actief op opmerkingen en vragen van patiënten of healthcare professionals. Zo blijft de community levendig en betrokken bij de organisatie, het merk of product.

Socialmedia-adverteren

Ook is het mogelijk om op social media betaalde advertenties te plaatsen. Een groot voordeel hiervan is dat deze berichten een groot bereik hebben en de doelgroep heel specifiek getarget kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op LinkedIn te targeten op healthcare professionals en ze in contact te brengen met jouw specifieke LinkedIn-pagina. De mogelijkheden van socialmedia-adverteren zijn, ook in de medische wereld, zeer groot.

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact