terug

Online strategie

Online onderzoek is de basis van een effectieve online strategie

Een uitgebreid online onderzoek is de basis van een goede online strategie. Voor medische, zorg- en farmaceutische organisaties starten we vaak met een uitgebreid online onderzoek naar een bepaald ziektebeeld en bijbehorende behandeling en/of medicijn. In zo’n onderzoek kijken we onder andere naar het zoekvolume op relevante zoektermen, de bronnen en bijbehorende posities wanneer er organisch in Google gezocht wordt, de concurrenten en wat er binnen social media voor relevante activiteiten voor jouw merk, product of organisatie zijn. Uit het onderzoek worden conclusies getrokken die van grote waarde zijn bij de uiteindelijke strategie en aanbevelingen die we doen.

De onderdelen van een online strategie

Hieronder staat beschreven welke onlinemarketingdisciplines vaak terugkomen in de online strategieën voor onze klanten.

Contentmarketing

Een belangrijk onderdeel van de online strategie is de aanbeveling en aanpakbeschrijving op het gebied van contentmarketing. Er wordt uitgebreid besproken welke vormen van content via welke kanalen worden ingezet. Hierbij is het belangrijk dat de gekozen kanalen goed op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken. Doordat in het vooronderzoek gebruik is gemaakt van een socialmediamonitoringtool, weten we al snel welke kanalen mogelijk goed zouden kunnen werken. Ook wordt de tone-of-voice en frequentie toegelicht en worden eventuele contentlijnen beschreven. Contentmarketing is in veel online strategieën voor onze klanten onmisbaar en is vaak leidend in ons advies.

Zoekmachinemarketing

Zoekmachinemarketing is het specialisme dat webpagina’s vindbaar maakt in zoekmachines. Dit specialisme kan worden onderverdeeld in twee categorieën: Search Engine Optimization (SEO); wat zorgt voor organische vindbaarheid binnen zoekmachines, en Search Engine Advertising (SEA); de betaalde advertenties die bovenin de zoekresultaten verschijnen. In de meeste online strategieën is zoekmachinemarketing een vast onderdeel. Ook is het mogelijk om een aparte zoekmachinemarketingstrategie te laten maken door onze SEO- en SEA-experts.

Socialmediamarketing

In dit online tijdperk is social media dé manier om in contact te komen met je doelgroep. Medical Digitals is gespecialiseerd in het managen van levendige communities en het delen van relevante content die de interactie bevordert. In de online strategie wordt, indien gewenst of gestuurd door het online onderzoek, socialmediamarketing opgenomen als apart hoofdstuk. Hieronder worden onder andere de social kanalen, contentlijnen en visuele social-stijl aangegeven en onderbouwd.

Web- & app-development

Medical Digitals ontwikkelt onder andere corporate websites, ziektebeeldwebsites voor patiënten, medische websites voor healthcare professionals en webshops. Deze zijn altijd gebruiksvriendelijk en responsive voor desktop, mobiel en tablet. Bij een online strategie waarbij meerdere disciplines zijn betrokken, staat een website, app op platform vaak centraal. Dit is uiteindelijk de plek waarnaar traffic moet komen, waar content wordt gedeeld en het kanaal dat in contact staat met je social kanalen. Web- & app-development is dus een belangrijk onderdeel van de online stategie.

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact