terug

Native advertising

Bereik snel en effectief je doelgroep middels relevante externe kanalen

Naast je website of social kanalen, kan je jouw doelgroep ook bereiken via relevante externe websites of blogs. Aangezien de patiënt of HCP in de zoektocht naar medische informatie veel gebruikmaakt van een zoekmachine als Google, kan hij op veel verschillende informatiewebsites terechtkomen. Door op relevante externe websites vindbaar te zijn met de informatie waar de doelgroep behoefte aan heeft, komt deze in zijn online journey via meerdere touchpoints in aanraking met jouw merk, product of behandeling. Dit noemen we native advertising: door het publiceren van relevante content op externe websites of platforms jouw product of behandeling onder de ogen van de doelgroep brengen.

Hoe kom je in contact met relevante externe partijen?

Medical Digitals beschikt over een netwerk van uiteenlopende medische, online platforms. We gaan op zoek naar de (al dan niet) medische platforms en websites waar jouw doelgroep zich bevindt en neemt hierbij het volledige projectmanagement uit handen. We ontwikkelen en publiceren content, verzorgen het contact met deze partijen en plaatsen uiteraard niets zonder een akkoord. Op deze manier zorgen we ervoor dat het product of organisatie online goed vertegenwoordigd is.

Influencer marketing

Een efficiënte manier om online zichtbaarheid rondom je product, merk of behandeling te creëren, is influencer marketing: de inzet van specifieke influencers met grote communities op social media en/of blogs. Deze sleutelfiguren worden door hun volgers gezien als een betrouwbare bron van informatie. Men is eerder geneigd iets aan te nemen, te bezoeken of aan te schaffen als men er mee in aanraking komt via een vertrouwelijk persoon. De mening van een gewaardeerde blogger of twitteraar is dan ook van grotere invloed dan een (online) advertentie. Dit maakt influencer marketing een waardevol middel om online aandacht te krijgen voor (de aandoening bij) jouw merk of product.

Medical Digitals heeft een groot, internationaal netwerk van influencers. Op onder andere blogs, Twitter en YouTube zijn we in staat om je product of website op een snelle en gerichte manier onder de aandacht te brengen bij de doelgroep.

Specifieke regelgeving

Medical Digitals is goed op de hoogte van de wet- regelgeving omtrent de farmaceutische sector en zal de native advertising- en influencermarketingactiviteiten afstemmen op deze regels. Er wordt, waar nodig, samengewerkt met de Stichting Openlijke Aanprijzing Geneesmiddelen (KOAG) en de Stichting Aanprijzing Gezondheidsproducten (KAG).

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact