terug

Contentmarketing

Onze contentmarketeers hebben ervaring in het ontwikkelen van content speciaal voor de medische, zorg- en farmaceutische branche

Contentmarketing is het creëren en delen van content die toegevoegde waarde biedt voor de doelgroep. Deze content zorgt voor binding van jouw doelgroep met jouw merk, product of indicatie. Denk hierbij aan content voor je website, blog, mailings en socialmediakanalen zoals Twitter, LinkedIn en YouTube. Door verschillende contentvormen en contentkanalen in te zetten, zorgen we ervoor dat de gehele doelgroep zo effectief mogelijk wordt bereikt.

Online strategie als basis van succes

Om contentmarketing effectief in te zetten, dient eerst een gedegen online strategie ontwikkeld te worden. Hierbij gaat het om het goed informeren van de doelgroep, maar ook om het creëren van goede zoekresultaten in zoekmachines op de belangrijkste zoekwoorden. Bij de ontwikkeling van de strategie houden we rekening met de doelgroep (patiënten/HCP’s), doelstellingen en de regelgeving die geldt voor de medische, zorg- en farmaceutische branche.

Effectieve tekstuele content

Wij ontwikkelen verschillende vormen van tekstuele content, zoals onder andere: blogs, whitepapers (e-books), interviews, social posts, websiteteksten en e-nieuwsbrieven. Voor tekstuele content brengen we eerst interessante contentlijnen in kaart. Dit doen we door doelgroeponderzoek te doen en een zoekwoordanalyse uit te voeren. Content wordt geschreven door gespecialiseerde tekstschrijvers met een marketing- of medische achtergrond. Dit is volledig afhankelijk van het doel.

Op maat gemaakte visuele content

Minstens zo belangrijk als tekstuele content, is visuele content. De contentmarketeers van Medical Digitals produceren visuele content in verschillende vormen, passend bij het doel, kanaal en de middelen. Denk hierbij aan: foto’s, custom-designed visuals, infographics, video’s, explanimations en animaties.

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact