Werf getalenteerd farma- en zorgpersoneel met social employer branding

  • 5 min. leestijd
  • 02 mei 2018

Nederlandse zorginstellingen en farmaceuten zijn dagelijks bezig met het verbeteren van onze zorg en gezondheid. Toch staat niet iedereen te springen om in deze sectoren aan het werk te gaan. Sterker nog, er is een groot tekort aan zorgpersoneel. Dit oplopende tekort zorgt er zelfs voor dat meeloop- en wervingsdagen moeten worden afgezegd. Door de inzet van social employer branding kun jij jouw bedrijf via social media aantrekkelijk maken voor potentiële werknemers en de betrokkenheid van huidig personeel verhogen. In deze blog vertellen we over social employer branding en hoe je dit toepast binnen de farma-, zorg- en medische wereld.

Wat is employer branding?

Voor werkgevers is een goed imago heel belangrijk. Met een goed imago trek jij niet alleen meer klanten aan, je werft zo ook de juiste werknemers. Om een sterk imago te creëren onder werknemers kan employer branding goed van pas komen. Het doel van employer branding is om jouw organisatie te positioneren als dé plek om te werken. Volgens employer-branding-specialist Ton Rodenburg geldt de regel “binnen beginnen is buiten winnen”. Wanneer jij jouw huidige personeel tevreden stelt, wordt jouw bedrijf vanzelf een aantrekkelijke plek om te werken. Mits je dit aan de buitenwereld laat zien natuurlijk!

De perfecte match met social

Huidig personeel tevreden stellen en nieuw personeel aantrekken zijn taken voor HR en recruitment. Het zijn professies die voor een groot deel te maken hebben met het verbinden van de juiste mensen. In de aard van social media schuilt in principe hetzelfde doel: mensen met elkaar in contact brengen. Deze overlapping maakt social media een uiterst geschikte plek voor bepaalde facetten van HRM en recruitment. Employer branding is er hier één van.

Werkzoekenden zijn op social media uit op informatie van bedrijven. Zij proberen bijvoorbeeld een gevoel te krijgen van de sfeer die er binnen het bedrijf hangt of een indruk te krijgen van de mensen die er werken. Als bedrijf kun je hierop inspelen door aanwezig te zijn op kanalen zoals LinkedIn, Facebook, YouTube, Instagram of Snapchat. Door hier de juiste content te plaatsen, kun jij je positioneren als dé werkgever voor hen. Deze content moet overeenkomen met het gewenste imago en moet de merkwaarden van jouw bedrijf overbrengen. Op deze manier kun jij potentiële werknemers positief beïnvloeden met social employer branding.

Wat werkt in jouw sector?

Er zijn verschillende socialmediakanalen die je kunt gebruiken voor employer branding. Op basis van een doelgroepanalyse kies je welke kanalen je gaat inzetten. Hierbij is het handig om op de hoogte te zijn van de laatste socialmediastatistieken en de ontwikkelingen binnen de kanalen. Hieronder behandelen we een aantal van de grootste socialmediakanalen, geven we tips en behandelen we voorbeelden uit de medische, zorg- en farmaceutische sector.

LinkedIn

Door het zakelijke aspect van LinkedIn leent dit socialmediakanaal zich uitstekend voor employer branding. LinkedIn heeft 4,4 miljoen Nederlandse gebruikers en healthcare is op dit kanaal één van de meest actieve branches. Omdat gebruikers op LinkedIn al zakelijk georiënteerd zijn, is dit een goede plek om jouw bedrijf te positioneren als leuke werkplek.

Een goede contentstrategie is onmisbaar wanneer je een bedrijfspagina op LinkedIn succesvol wilt opzetten en/of onderhouden. Je moet achterhalen naar welke content werkzoekenden op zoek zijn. Hieromheen kun je vervolgens contentlijnen bedenken. Naast algemene bedrijfsinformatie kunnen farmaceuten op LinkedIn bijvoorbeeld werkzaamheden, projecten of studies van zichzelf uitlichten. Voor werkzoekenden is dit waardevolle informatie. LinkedIn biedt de mogelijkheid om specifieke aspecten van jouw bedrijf uit te lichten op losse showcasepagina’s. Deze pagina’s hangen onder de eigen bedrijfspagina. Het zijn uitbreidingen om een merk, afdeling of bepaald initiatief met een aparte boodschap of doelgroep extra aandacht te geven.

Naast showcasepagina’s kun je ook carrièrepagina’s aan jouw bedrijfspagina toevoegen. Dit is een perfecte manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij werkzoekenden. Topfarmaceut Novartis maakt hier al gebruik van. Naast algemene bedrijfsdetails biedt Novartis werkzoekenden middels deze carrièrepagina’s direct toegang tot openstaande vacatures, inzicht in de bedrijfscultuur en ervaringen van medewerkers.

Werf getalenteerd farma- en zorgpersoneel met social employer branding

Lees hier onze eerdere blog over alles wat de farmamarketeer moet weten van LinkedIn!

Facebook

In 2018 is Facebook met 10,8 miljoen Nederlandse gebruikers nog steeds een heel belangrijk socialmediakanaal. Je kunt jouw bedrijf op dit kanaal informeler positioneren dan op LinkedIn. Het is belangrijk om jouw bedrijfspagina op Facebook goed up-to-date te houden met relevante content. Door het informele karakter van Facebook kun jij als bedrijf persoonlijke content plaatsen. Facebook is bij uitstek een geschikt kanaal om beeldmateriaal in te zetten. Video’s, GIFjes en afbeeldingen zijn op Facebook bijna een must om op te vallen binnen het nieuwsoverzicht van gebruikers. Werkzoekenden kunnen op deze manier een sterk beeld krijgen bij jouw bedrijf.

Het VUmc heeft een aparte ‘Werken bij’ Facebookpagina aangemaakt. Hierop worden onder andere ervaringen van medewerkers geplaatst. In tekst- of videovorm laten huidige medewerkers weten hoe het is om bij het VUmc te werken. Zo geeft een verpleegkundige van de afdeling Vaatchirurgie via een video een kijkje in haar werkdag. Dit geeft niet alleen werkzoekenden een goed beeld van hoe het er aan toe gaat binnen jouw bedrijf, maar stimuleert ook contact en begrip onder collega’s onderling.

Ook worden er op deze pagina van het VUmc vacatures gedeeld. Op Facebook is het heel normaal dat gebruikers elkaar ‘taggen’ in berichten die zij aan elkaar willen laten zien, zo ook bij vacatures. Dit is te zien op de Facebookpagina van het VUmc. Onder de geplaatste vacatures taggen gebruikers hun Facebookvrienden waarvan zij denken dat zij geschikt zijn voor de betreffende functie. Op deze manier neemt social employer branding de werving van nieuwe werknemers voor een groot deel over.

Werf getalenteerd farma- en zorgpersoneel met social employer branding

Instagram en Snapchat

Instagram en Snapchat zijn misschien wel de twee meest informele socialmediakanalen van het moment. Deze twee apps worden in Nederland vooral gebruikt door jongeren en (jong)volwassenen. In Nederland gebruiken maar liefst 4,4 miljoen mensen Instagram en 2,8 miljoen Snapchat. Vaak worden deze kanalen met elkaar vergeleken omdat beide kanalen een prominente ‘Stories’ feature hebben waarin foto’s of video’s (bewerkt met tekst of tekeningen) geplaatst kunnen worden die na 24 uur verdwijnen.

Instagram en Snapchat zijn ideaal voor social employer branding. Op deze kanalen kun jij zonder twijfel de leuke, goede en misschien wel gekke kanten van jouw bedrijf en dagelijkse werkzaamheden laten zien. Juist in de zorg- en farmaceutische sector — die bekend staan om hun relatief saaie karakter — kan dit heel waardevol zijn. Laat via posts op Instagram en Snapchat bijvoorbeeld zien dat er tussen het serieuze werk door tijd is voor een grapje en deel het wanneer werknemers de kans krijgen om naar evenementen te gaan. Op deze manier geef jij een potentiële werknemers alvast een kijkje achter de schermen. Werkzoekenden willen niet alleen een baan die bij hen past, ze zijn ook op zoek naar leuke collega’s en een fijne werksfeer.

Pfizer laat op haar Instagram-account bijvoorbeeld zien dat werknemers aanwezig waren op South by Southwest in Texas. Pfizer plaatst een bericht waarin zij laat zien hoe zij hier producten promoot met een bijzondere fiets. Dit laat zien dat Pfizer een innovatief en creatief bedrijf is, wat sommige werkzoekenden over de streep kan trekken om te solliciteren.

Werf getalenteerd farma- en zorgpersoneel met social employer branding

Binnen beginnen is buiten winnen

Wil jij social employer branding inzetten? Bedenk eerst waar werkzoekenden die relevant zijn voor jouw vacatures online aanwezig zijn en wat hen over de streep trekt om ergens aan de bak te gaan. Op de bovenstaande kanalen kun jij met deze tips in ieder geval meteen aan de slag gaan. Ontwikkel en plaats content om werkzoekenden te bereiken. Overtuig hen om bij jouw bedrijf te komen werken en niet bij concurrenten. Onthoud bij de inzet van social employer branding de regel: binnen beginnen is buiten winnen. Zorg ervoor dat je jouw huidige werknemers tevreden stelt en betrekt bij employer branding. Wanneer zij blij zijn met hun werkplek, stimuleert dit hen om de positieve verhalen van het bedrijf te beamen en delen.

Heb je moeite met het kiezen van de juiste socialmediakanalen, wil je meer weten over hoe je contentlijnen kunt ontwikkelen of wil je nog meer weten over social employer branding? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen er graag meer over!

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project??

contact